Česky English Deutsch Italiano Espaňol Francais sk pl hu ru no dk se fi nl
 
Transport

Václav Havel Prags flygplats
ligger på 17 km-avstånd från stadscentrum, på nordvästra utkanten av Prag. Resan från flygplatsen till centrum tar ungefär 20-25 minuter, eller cirka 55 minuter med kollektivtrafik.

Václav Havel Prags flygplats      Václav Havel Prags flygplats      Václav Havel Prags flygplats

Järnvägsstation
Prags centralstation (Praha Hlavní nádraží) är en av de sista arkitektoniska höjdpunkterna från det döende Habsburgska riket, ritat av Josef Fanta och öppnades officiellt 1909 som Franz Josefs Bahnhof. Det döptes senare om till Wilson Station, och idag kallas det i allmänhet för Centralstationen. Mellan 1972 och 1979 utökades stationen med en ny terminalbyggnad, inklusive en tunnelbanestation och en huvudväg på terminalens tak. Om du bara passerar eller om du anländer via tunnelbanan är det lätt att du saknar stationens kvarvarande jugenddelar; huvudsakligen den höga kupolen, glasögonfönster och snidade kvinnoansikt som representerar Prag som "Städernas Moder".
Järnvägsstation Praha Holešovice


Prags centralstation (Praha Hlavní nádraží)      Järnvägsstation Praha Holešovice   

Busstation
De flesta internationella anknytningarna slutar i Prag på Florenc-stationen, belägen vid tunnelbanelinje B och C i Florenc. Busstationen betjänar alla internationella och inrikes långdistansrutter. Härifrån kan du ta dig till stadens centrum via tunnelbanelinje B på cirka 5 minuter.</p><p>För att komma till Gamla Stan från Florenc tar du Linje B till Náměstí Republiky. För att nå Vaclavplatsen (och Gamla Stan) tar du Linje B till Můstek. Vid Můstek kan du byta till Linje A för att fortsätta till Malá Strana eller Pragborgen (Malostranská- eller Hradčanská-stationen). Linje C går till Centralstationen (Hlavní nádraží).

Praha Hlavní Nádraží - Wilsonova busstation


Florenc-stationen      Praha Hlavní Nádraží - Wilsonova busstation 


Pris
CZK / €
transport från / till flygplats (1 - 4 pers.) 700 CZK 28 €
transport från / till flygplats (5 - 8 pers.) 1300 CZK 52 €
transport från / till station (1 - 4 pers.) 350 CZK 14 €
transport från / till station (5 - 8 pers.) 700 CZK 28 €
privata resor i Tjeckien (1 km) 26 CZK 1 €
stanna 7 nätter och mer - transfer fran flygplatsen / station - GRATIS    (1 - 4 pers.)
 
    
Copyright www.apartment-letna.com 2007 - 2020 |  links   FAQ   Prohlášení o ochraně soukromí