Česky English Deutsch Italiano Espaňol Francais sk pl hu ru no dk se fi nl
 
Interessante steder i Prag 7

1. Prague Exhibition Ground (Výstaviště)


Prague Exhibition Ground (Výstaviště)2. Varemessepaladset (Veletržní palác) / Nationalgalleriet (Národní galerie v Praze) - lige efter Louvre i Paris drejer det sig om Europas anden ældste galleri, der byder på højdepunkter af tjekkisk og udenlandsk kunst i faste og skiftende udstillinger. Udstillingslokalerne er anbragt i disse flotte historiske bygninger: Skt. Agnes klostret, Kinsky paladset, Salm paladset, Schwarzenberg paladset, Sternberg paladset, Wallensteins riddersal og Varemessepaladset.

Varemessepaladset (Veletržní palác) / Nationalgalleriet (Národní galerie v Praze)3. Letná Park (Letenské sady) - gå en tur i parken hvis du vil nyde stilheden og udsigten over en del af byen eller bare lidt væk fra turiststrømmen.
 

Letná Park (Letenské sady)4. Stromovka (Královská obora)-  der oprindeligt hed Royal Deer-park, er en af ​​de største parker i Prag og har en atmosfære, der minder om den berømte Central Park i New York. Mange snoede stier, broer og damme indbyder til behagelige gåture, og der er store områder hvor du aktivt kan nyde udflugter.

Stromovka (Královská obora)


5. Letná Vandtårn (Letenská vodárenská věž)

Letná Vandtårn (Letenská vodárenská věž)


6. Teknisk Museum (Národní technické muzeum) - samlingen består af næsten 1.000.000 dele, selv om man kun kan vise ca. 40.000 frem ad gangen. Den overvældende mængde af maskiner, køretøjer, instrumenter og dokumenter udstilles med god fornemmelse for detaljen, så man får mulighed for at fordybe sig, hvis man vil. Radio og Tv-kommunikation har en fremtrædende plads på museet, men perlen må vist siges at være den smukke udstilling af motoriserede køretøjer med biler, motorcykler og lokomotiver. Hvis nogen tror, at Skodas storhedstid er nu (under Volkswagen), så kan det kun skyldes, at de ikke har set de smukke biler fra 20'erne og 30'erne!

Teknisk Museum (Národní technické muzeum)


7. National Museum of Agriculture (Národní zemědělské muzeum) - der er udstillinger om fiskeri, mad, landbrugsudstyr. Besøget vil være længere med børn.  

National Museum of Agriculture (Národní zemědělské muzeum)


8. Generali Arena (tidligere kaldet Letná Stadion og AXA Arena) - er et fodboldstadion i Prag. Det er hjemmebane Sparta Prag og benyttes tillige ofte som hjemmebane for tjekkiets fodboldlandshold. Stadionet blev oprindelig kaldt Letná Stadion (Letenský stadion) og blev senere navngivet efter sponsorerne Toyota og senere AXA,og har siden 2009 været navngivet efter sin nuværende sponsor Generali.

The Generali Arena (Generali Aréna)9. 
Letensky palæ (Letenský zámeček)

Letensky palæ (Letenský zámeček)10. Prague
Metronom (Pražský metronom) - på toppen af Letná bakke står en metronom og svinger roligt fra side til side. Turister indfanger den på kameraet, unge sidder under den og nyder udsigten med en øl i hånden, og lokale skatere kører rundt om den. Men sådan har det ikke altid været: For godt 50 siden stod verdens største statue af Stalin her og holdt øje med Prags borgere. Den var 50 meter høj – alene jakkeknappen var en halv meter bred – og omkring 600 mennesker skulle der til for at bygge den.

Prague Metronom (Pražský metronom)11. Hanavsky pavilon (Hanavský pavilon) - neo-barok pavillon, neo-rokoko interiør og en udsigt for nouveau riches

Hanavsky pavilon (Hanavský pavilon)12. Kramer villa (Kramářova vila)


Kramer villa (Kramářova vila)13. Písek Gate (Písecká brána) - eller Sand Gate på højre, hvilket er en af de få porte af barokke befæstninger i Prag, som stadig er bevaret.


Písek Gate (Písecká brána)14. Letná Carousel (Letenský kolotoč)
- Prags ældste mekaniske karrusel.

Letná Carousel (Letenský kolotoč)


15. Sv. Kirke Anthony fra Padova (Kostel Sv. Antonína Paduánského)- Antonius fra Padova, italiensk munk, født i Portugal. I 1220 blev han franciskanermunk og levede fra 1221 i Italien, hvor han gjorde undere og samlede store tilhørerskarer til sine prædikener imod tidens vranglærere, navnlig albigenserne. Antonius blev helgenkåret i 1232 og har siden været en meget populær helgen; han blev i 1946 ophøjet til kirkelærer.

Kostel Sv. Antoního Paduánského

16. Zoologisk have (Zoologická zahrada hl. m. Prahy) - hører til de smukkeste zoologiske haver i verden takket være dens unikke beliggenhed. Dens kuperede terræn tilbyder en lang eksotisk gåtur op til ti kilometer, hvilket inkluderer Afrikahuset, Indonesisk jungle og Elefantdalen. Dette smukke stykke natur er et populært mål ikke kun for børnefamilier.

Zoologisk have (Zoologická zahrada hl. m. Prahy)

17. Games Museum - interaktivt spil museum.

Muzeum her


18.
Centrum Stromovka 
shopping og indkøbscenter.

Centrum Stromovka
Interessante steder i Prag 7 på kortet                                         
Interessante steder i Prag 7 på kortet

    
Copyright www.apartment-letna.com 2007 - 2020 |  links   FAQ   Prohlášení o ochraně soukromí