Česky English Deutsch Italiano Espaňol Francais sk pl hu ru no dk se fi nl
 
Látnivalók Prágában 7

1. Holešovice Kiállítás (Výstaviště) - a prágai jubileumi kiállítás alkalmából (Jubilejní zemská výstava)  1891-ben jött létre Holešovice városrészben a Výstaviště Praha vásárterület. A terület központja a neobarokk stílusban épített Průmyslový Palota, melyben az Incheba területén a Karácsonyi vásárt is rendezik. A 320.000 m²-es területen évente kereken 50 vásár kerül megrendezésre. A nagy területnek és a lehetőségeknek köszönhetően sok kulturális rendezvény és a szórakoztató ipar számtalan eseménye is otthonra talál itt


Holešovice Kiállítás (Výstaviště)2. Prágai Nemzeti Galéria - Vásárcsarnokban (Veletržní palác) - A Prágai Nemzeti Galéria (Národní galerie v Praze) alapja a Sternberg-gyűjtemény volt: Franz Josef Sternberg 1796-ban alapította meg a cseh hazafiak művészetpártoló társaságát. A társaság központja is a Sternberg-palotában volt. A gyűjtemény első darabjait magánemberek adták össze. Nem sokkal a második világháború előtt a gyűjteményt államosították; ebből lett a Nemzeti Galéria. A 19–20. századi cseh és külföldi művészettel a Vásárcsarnokban.

Prágai Nemzeti Galéria - Vásárcsarnokban (Veletržní palác)3. Letná park sörkertje (Letenské Sady) - közvetlenül a neoreneszánsz Letná kastély előtt található a Letná park népszerű sörkertje, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik Prága óvárosára és a Moldva folyóra. A sörkertet a terjedelmes park öreg fáinak lombjai árnyékolják, és teszik egy nyári baráti sörözés vagy egy romantikus lámpafényes este tökéletes helyszínévé. Nyáron a családok a gyerekeikkel kimennek a parkba, amelynek pázsitja ekkor a látogatók népszerű piknikező helyévé válik. A meglehetősen kis bárban van csapolt Gambrinus megfizethető áron és a kínálatában szerepel még borok és üdítőitalok széles választéka. A söréhez rendelhet kolbászt és pizzát elvitelre.


Letná park sörkertje (Letenské Sady)4. A Stromovka park (Královská obora)- korábban királyi szarvaspark, Prága egyik legnagyobb parkja, a híres New-yorki Central Parkra emlékeztető hangulattal. Sok kanyargó ösvény, híd és tavacska kínál kellemes sétát és olyan helyeket, ahol aktívan töltheti a szabadidejét.
A Šlechtovka étterem a park közepén található műemlék 17. századi barokk nyári palotában van, amely évek óta szomorúan vár a felújítására. Ez az oka annak, hogy a 2011-ben megnyílt kerthelység és sportszerkölcsönző (frizbi, pétanque, roller stb.) a történelmi épület mellett található.
Az étterem egész évben nyitva van, és a menüjén szerepel a „Hermelín” (egy camembert típusú) sajt, tortillák és sajtburger. Bérelhet hordozható grillt és rendezhet saját barbecue partit. A Šlechtovka egész évben rendez kulturális és sporteseményeket. Nyaranta van itt ugrálóvár, illetve kézműves és sporttevékenységeket kínálnak a gyerekek számára.

A Stromovka park (Královská obora)


5. Letna víztorony  (Letenská vodárenská věž) 

Letna víztorony  (Letenská vodárenská věž)


6. Prágai Nemzeti Technikai Múzeum (Národní technické muzeum) - egy technikatörténeti múzeum Prágában, Csehországban. A múzeum a legnagyobb technikai múzeum Csehországban. A gyűjteményben megtalálható 250 ezer könyv, továbbá több mint 100 vasúti jármű is.


Prágai Nemzeti Technikai Múzeum (Národní technické muzeum)


7. Műszaki és Mezőgazdasági Múzeum (Národní zemědělské muzeum) 

Műszaki és Mezőgazdasági Múzeum (Národní zemědělské muzeum)


8. Prágai Generali Aréna (Generali Aréna) - (eredetileg, és ma is gyakran használt nevén a Stadion Letná) labdarúgóstadion Prágában. Itt játssza hazai mérkőzéseit a Sparta Praha klubcsapata és a cseh nemzeti válogatott is. Befogadóképessége 19 416 férőhely.

Prágai Generali Aréna (Generali Aréna)9. Letna kastély (Letenský zámeček) - egyedülálló étterem szívében Letná park.

Letenský Chateau (Letenský zámeček)10. Prágai Metronóm (Pražský metronom) - egy hatalmas építmény, 25 méter magas és így innen az egész várost belátni. 1991-ben építették egy korábbi kommunista szobor helyén, amit Sztálin emlékére emeltek. A szobort 1962-ben rombolták le.

Prágai Metronóm (Pražský metronom)11. Hanavsky-pavilon (Hanavský pavilon) - liget nyugati sarkában található kis szecessziós palotaépület, melyet Hanavský herceg hořovicei vasöntödéjében készítették az 1891. évi Országos Jubileumi Kiállításra. Ma vendéglő működik benne.

Hanavsky-pavilon (Hanavský pavilon)12. Kramar vila (Kramářova vila) - a villa az első Csehszlovák miniszterelnök, Karel Kramář (1860-1937), kétségtelenül egyik kiemelkedő látnivalója a Letná panoráma.


Kramar vila (Kramářova vila)13. Písecká brána - Bruská brána


Písecká brána - Bruská brána14. Letna körhinta (Letenský kolotoč) - a legrégibb körhinta Európában, Letna park.

Letna körhinta (Letenský kolotoč)15. Prága Páduai Szent Antal-templom (Kostel Sv. Antonína Paduánského)

Kostel Sv. Antoního Paduánského


16. Prágai állatkert (Pražská zoo) - a Moldva jobb partján, sziklás magaslaton található Állatkert szintén nem mindennapi élményt nyújt, hiszen az 1924-ben alapított kert területe, több mint 64 hektár, és egy libegővel juthatunk el a felső részébe.
Az állatkertben látható 2500 állat 500 különböző fajhoz tartozik, ezen kívül 50 olyan fajt is láthatunk itt, amelyet a természetes környezetében a kihalás fenyeget.
Csak az idelátogatók tekinthetik meg a híres Przewalski-féle vadlovakat, melyeket a mai lovak őseinek tartanak. Az állatkert híres arról, hogy jó eredményeket értek el a vadmacskák, farkasok, zsiráfok, antilopok, flamingók, gorillák és orángutánok tenyésztésében.
Nemrég két új kifutót nyitottak meg - egyet az oroszlánok, tigrisek és más nagymacskák, egyet pedig az egyéb állatok számára. 

Prágai állatkert (Pražská zoo)

17. Games Museum - interaktív játékmúzeuml.

Muzeum her


18.
Centrum Stromovka 
bevásárló és bevásárló központ.

Centrum Stromovka

Látnivalók Prágában 7 a térképen
                                         
Látnivalók Prágában 7 a térképen

    
Copyright www.apartment-letna.com 2007 - 2020 |  links   FAQ   Prohlášení o ochraně soukromí