Česky English Deutsch Italiano Espaňol Francais sk pl hu ru no dk se fi nl
 
Bezienswaardigheden in Praag 7

1. Prague Exhibition Ground (Výstaviště) - is een tentoonstelling grond die wordt gebruikt voor tentoonstellingen, concerten en andere culturele evenementen.


Prague Exhibition Ground (Výstaviště)2. Trade Fair Palace (Veletržní palác) - Nationale Galerie Collectie van Moderne en Hedendaagse Kunst - Dit museum is geheel gewijd aan werken uit de 20e en 21e eeuw en is verdeeld over drie verdiepingen om het grote aantal werken tentoon te kunnen stellen. Naast Tsjechische kunst stelt het ook werken van over de hele wereld ten toon – er bevinden zich in dit museum meer dan 2000 verschillende werken. 

Trade Fair Palace (Veletržní palác)3. Letenská pláň -De Letna heuvel ligt ingeklemd tussen de wijken Hradcany en Holesovice in de bocht van de Moldau. Een lommerrijk park en in de zomer het domein van wandelaars, joggers, fietsers en skaters. Dwarrelende bladeren en dikke vlokken sneeuw zorgen ervoor dat het Letna park ook aantrekkelijk is in de herfst en de winter. Komt het voorjaar dan verschijnen de narcissen en tulpen.

Letenská pláň4. Stromovka (Královská obora)-   is het grootste park in Praag. Wees Tsjech met de Tsjechen en wandel hier op zondag langs lommerrijke paden. Stromovka, de bomentuin, ligt aan de noordkant van de wijk Holesovice. Eens het jachtgebied van de burchtbewoners nu het terrein voor joggers, wandelaars en fietsers. Heel populair bij jonge moeders en oppasoma's is de eendjes voeren bij de vijver die via een onderaards gangenstelsel verbonden is met de Moldau.

Stromovka (Královská obora)


5. Watertoren van Letná (Letenská vodárenská věž)

Watertoren van Letná (Letenská vodárenská věž)


6. Het Nationale Techniek Museum (Národní technické muzeum) - hier zijn tentoonstellingen van wetenschappen zoals akoestiek en astronomie, en ook manieren van transportatie en tijdsmetingen.

Het Nationale Techniek Museum (Národní technické muzeum)


7. Nationaal Landbouwmuseum  (Národní zemědělské muzeum)

Nationaal Landbouwmuseum  (Národní zemědělské muzeum)


8. De Generali Arena (Generali Aréna) - is een voetbalstadion in de Tsjechische hoofdstad Praag, gelegen in de wijk Bubeneč. Het is het stadion van de voetbalclub Sparta Praag en ook vaak van het Tsjechische nationale elftal. Vroeger was de naam Letná-stadion. Tot 2007 was Toyota de sponsor en heette het stadion Toyota Arena. Tot 2009 heette het stadion naar de toenmalige sponsor AXA, maar tegenwoordig is het genoemd naar de huidige sponsor Generali. De opening van het stadion, die plaats biedt aan 20.854 mensen, vond plaats in 1933.

De Generali Arena (Generali Aréna)9. Letenský zámeček -
is een uniek restaurant in het hart van Letná park met een prachtig uitzicht over het historische centrum van Praag.

Letenský zámeček10. Metronoom Praag (Pražský metronom) - de 22 m hoge vuurrode metronoom op de sokkel van het reusachtige Stalin monument dat in 1962 onder de sloophamer kwam.

Metronoom Praag (Pražský metronom)11. Hanavsky Paviljoen (Hanavský pavilon) - het overvloedig met Art Nouveau details versierde gebouwd voor de Jubileumtentoonstelling van 1891, nu restaurant met Tsjechische specialiteiten.

Hanavsky Paviljoen (Hanavský pavilon)12. Kramář villa (Kramářova vila) - de neo-barokke villa met typische Art Nouveau-elementen.


Kramář villa (Kramářova vila)13. Písecká brána / Bruská brána


Písecká brána / Bruská brána14. Letná carousel (Letenský kolotoč) - 
Oudste mechanische carrousel van Praag.

Letná carousel (Letenský kolotoč)15. De Sint-Antoniuskerk (Kostel Sv. Antonína Paduánského) is een kerk in de wijk Holešovice van de Tsjechische hoofdstad Praag. De kerk, gelegen aan het Strossmayerovo náměstí (Strossmayerplein), is tussen 1908 en 1911 in neogotische stijl gebouwd naar ontwerp van de architect František Mikš. De kerk bezit twee torens, die beide 63 meter hoog zijn.

Kostel Sv. Antoního Paduánského


16. Dierentuin van de hoofdstad Praag (Zoologická zahrada hl. m. Prahy) - de Praagse dierentuin hoort bij de mooiste in de wereld dankzij de unieke ligging. Het ruige terrein biedt een wandeling tot tien kilometers aan door een exotische omgeving inclusief het Afrikaanse huis, de Indonesische jungle of het Olifanten dal. Dit mooie stuk natuur is een geliefde plek voor uitstapjes niet alleen van gezinnen met kinderen.


Dierentuin van de hoofdstad Praag (Zoologická zahrada hl. m. Prahy)


17. Games Museum - interactief gamesmuseum.

Muzeum her


18.
Centrum Stromovka 
winkelen en winkelcentrum.

Centrum Stromovka

Bezienswaardigheden in Praag 7 op de kaart
                                         
Bezienswaardigheden in Praag 7 op de kaart

    
Copyright www.apartment-letna.com 2007 - 2020 |  links   FAQ   Prohlášení o ochraně soukromí