Česky English Deutsch Italiano Espaňol Francais sk pl hu ru no dk se fi nl
 
Platser av intresse i Prag 7

1. Výstaviště - mäss - och utställningsanläggning i Prag.


Výstaviště2. Nationalgalleriet / Utställningspalatset i Prag (Národní galerie / Veletržní palác) - modern och samtida tjeckisk och europeisk konst (1800–nutid).

Nationalgalleriet / Utställningspalatset i Prag (Národní galerie / Veletržní palác)3. Letenské sady / Letenská pláň -i parken är magnifik, med gamla träd och grönska, något som gör det till den perfekta platsen för ett par sommardrinkar tillsammans med vänner, eller varför inte en romantisk kväll under lyktorna tillsammans med någon speciell. Under sommarhalvåret spenderar många barnfamiljer en stund i trädgården då det är en mycket populär plats för en picknik. En relativt liten bar erbjuder Gambrinus på fat för relativt bra priser. Det går också att välja mellan vin samt ett stort sortiment av läsk. Möjligheten att beställa korv eller pizza tillsammans med ölen finns också.

Letenské sady / Letenská pláň4. Stromovka (Královská obora)-  Stromovka parken, tidigare Royal Deer parken, är en av de största i Prag. Parken har en atmosfär som påminner om Central Park som kan finnas mitt i New York City. Många långsträckta stigar, broar, och dammar erbjuder en trevlig promenad och ytor där du kan aktivt spendera tid för dig själv eller med dina vänner.

Stromovka (Královská obora)


5. Letenska vattentorn (Letenská vodárenská věž)

Letenska vattentorn (Letenská vodárenská věž)


6. Tekniska nationalmuseet (Národní technické muzeum) -  det tekniska nationalmuseet visar utställningar över transport, gruvarbeten, fotografier och film, tryck, kommunikation och många fler teman som rör den tekniska världen på ett eller annat sätt.
Museet har sitt ursprung i de samlingar som fanns vid ingenjörsskolan, Prags tekniska universitet samt det tjeckiska industrimuseet. Samlingarna och fler enskilda objekt bildade tillsammans grunden för ett museum och det tekniska nationalmuseet grundades 1908. Förutom sitt bevarande syfte har museet också som övergripande mål att visa samtiden trender inom utvecklingen av tekniken och tekniska produkter, utvärdera deras nytta i samhället samt visa äldre tekniker i ett utbildningsändamål.
I början stod industrierna och den tekniska delen av samhället bakom museet. Bevarandet av funktioner och metoder var så pass viktigt att utvecklingen och utbyggnaden av museet hela tiden fortsatte. Särskilt under 1938-1942 växte museet i omfång. I slutet av Andra Världskriget konfiskerades dock bland annat byggnaden och museets aktiviteter lades ner. Vid krigets slut fick det tekniska nationalmuseet tillbaka en del av sina forna salar och har fått kämpa till sig resten. År 1951 gick museet över i statlig ägo och relationen till industrin försvann.
Bland de många sevärdheterna ska särskilt Tycho Brahes astronomiska instrument nämnas, men också den första tjeckiska bilen och några av de äldsta daguerrotyperna (fotografiprotyper) i världen.

Tekniska nationalmuseet  (Národní technické muzeum)


7. National Museum of Agriculture (Národní zemědělské muzeum)

National Museum of Agriculture (Národní zemědělské muzeum)


8. Generali Arena (Generali Aréna) - är en fotbollsstadion i Prag. Det är hemmet platsen för Sparta Prag och ofta hemmaarena Tjeckiens fotbollslandslaget.Generali Arena (Generali Aréna)9. Letenský zámeček -
är en unik restaurang i hjärtat av Letná park.

Letenský zámeček10. Prag-Metronomen (Pražský metronom) - på platsen för Stalin-statyn, med utsikt över Moldau, står en symbolisk gigantisk röd metronom som restes 1991. Metronomen är upplyst på natten och kan ses från stadens centrum. Den 23 meter höga metronomen ritades av den internationella konstnären Vratislav Novak. Området bakom metronomen är också en populär plats där skateboardåkare från Europa och resten av världen samlas och filmar under hela året.

rag-Metronomen (Pražský metronom)11. Hanavsky pavilon (Hanavský pavilon) -
en av de mest imponerande jugendbyggnad i staden, en unik restaurang.

Hanavsky pavilon (Hanavský pavilon)12. Kramář's Villa (Kramářova vila) - den nybarock villa med typiska jugendinslag.


Kramář's Villa (Kramářova vila)13. Sand Gate (Písecká brána) / Bruska Gate (Bruská brána) -  är en tidigare stadsgrind av barock berikning av Prag.


Sand Gate (Písecká brána) / Bruska Gate (Bruská brána)14. Letná Karosell (Letenský kolotoč) -
Prag Äldsta mekanisk karusell.

Letná Karosell (Letenský kolotoč)15. Kyrka Av St Anthony Av Padua (Kostel Sv. Antonína Paduánského)

Kostel Sv. Antoního Paduánského


16. Prags zoologiska trädgĺrd (Zoologická zahrada hl. m. Prahy) - tillhör tack vare med sitt unika läge en av de vackraste djurparkerna i världen. Dess skiftande terräng erbjuder upp till 10 km exotiska promenader, inklusive det afrikanska huset, den indonesiska djungeln, eller elefantdalen. Detta underbara naturomrĺde är ett populärt utflyktsmĺl, inte bara för barnfamiljer.

Prags zoologiska trädgĺrd (Zoologická zahrada hl. m. Prahy)

17. Spelmuseum - interaktivt spelmuseum.

Muzeum her


18.
Centrum Stromovka 
shopping och köpcentrum.

Centrum Stromovka


Platser av intresse i Prag 7 på karta
                                         
Platser av intresse i Prag 7 på karta

    
Copyright www.apartment-letna.com 2007 - 2020 |  links   FAQ   Prohlášení o ochraně soukromí